Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Nieuws & verhalen

Nieuws & verhalen

Je ziet nu
binnen

Een dag op pad met... Elly

Elly is ouderschapsbemiddelaar bij het Omgangshuis. Ze begeleidt ouders zowel individueel als gezamenlijk. Vaak gaat het om vaders die door problematische omstandigheden geen contact meer hebben met hun kind.

Lees deze ervaring

Twee iHub-leraren genomineerd voor Leraar van het Jaar 2024

De verkiezingen voor Leraar van het Jaar zijn weer in volle gang. En dit keer zijn maar liefst twee leraren van iHub onderwijs genomineerd in de categorie speciaal onderwijs!

Lees dit bericht

Veelbelovende uitkomsten onderzoek naar effecten van scheidingshulp

Ongeveer 86.000 kinderen per jaar krijgen te maken met een scheiding van hun ouders. Met de meeste van die kinderen gaat het na enige tijd weer goed, maar ruim 17.000 van hen houden veel last van de scheiding.

Lees dit bericht

'Deze sleutel is een symbool geworden van onze zelfstandigheid'

Volgens de nieuwe Jeugdwet mogen de deuren van de slaapkamers niet meer op slot worden gedaan door de medewerkers. De jongeren hebben 1 juni ook een sleutel van hun eigen slaapkamer gekregen.

Lees dit bericht

Een dag op pad met... Frenk

Maandagochtend 8:27 uur. De eerste leerling loopt het lokaal van het antikraakpand op het industrieterrein in Wormerveer binnen. In zijn hand een energydrankje. Alles is kut staat er op zijn zwarte hoodie.

Lees deze ervaring

Een dag op pad met... Annerose

Donderdagochtend 11 uur. Achter in het lokaal frunnikt een jongen aan de lamellen. Buiten dat is het muisstil. Het is bijna niet te merken dat dit een klas is voor gespecialiseerd onderwijs.

Lees deze ervaring

Danique (16) woont in een Studio van iHub

De geboren en getogen Haagse woont sinds november in één van de acht Studio’s van iHub in het centrum van de stad. Een tussenstation op weg naar een eigen huis.

Lees deze ervaring

‘Door mijn JIM voelde ik dat er naar me geluisterd werd’

Het belang van een goed netwerk en het inzetten van reeds aanwezige vertrouwensbanden. Dat kwam onder andere aan bod tijdens de geslaagde JIMpact Inspiratiesessie van 25 april in Rotterdam.

Lees dit bericht

'Ik had moeite met het draaideureffect en wilde het anders doen'

Als coach bij School2Care sta ik achter, naast en voor de leerling. Ik geef de leerling een zetje, een luisterend oor en ik bescherm hem of haar als dat nodig is.

Lees deze ervaring

'Tom heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen'

Eryk volgde een behandeling op locatie Antonius in Castricum. Nu woont hij op een open groep elders. Op Antonius heeft hij veel over zichzelf geleerd en zijn hulpverlener Tom is hem goed bijgebleven.

Lees deze ervaring

'Had School2Care maar bestaan toen ik jong was'

'Als School2Care had bestaan toen ik jong was, had dat zeker voor mij gewerkt’, vertelt Amy Driesen, ervaringsdeskundige en mediator bij School2Care De Vliet in Rotterdam.

Lees deze ervaring

Geraakt door signalen van jongeren en ouders

Recentelijk heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de drie ZIKOS-groepen in Nederland bezocht, waaronder de twee ZIKOS-groepen op ‘t Anker in Harreveld.

Lees dit bericht