Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Van Jonge Moeder tot Keukenprinses

Van Jonge Moeder tot Keukenprinses

Ervaringsverhaal Nugesthy: ‘Presenteren is mijn ding’

Als een vis in het water beweegt Nugesthy zich in De Pits Keuken op het IJsbaanpad in Amsterdam Zuid. Toen haar voormalig ambulant hulpverlener, Edwina, een collega voorstelde, bood Nugesthy hen al snel haar broodje bakkeljauw aan. Het broodje van Nugesthy dat tijdens haar eerste week in De Pits Keuken direct op het menu kwam te staan en al vele complimenten oogstte.

Team Jonge Moeders

Nugesthy komt als jonge moeder wonen bij Team Jonge Moeders (*). In haar jeugd heeft Nugesthy op veel verschillende plekken verbleven. Zowel in Suriname als in Nederland. Een stabiele woonplek is van belang bij haar nieuwe rol als moeder. Zoals alle moeders die bij Team Jonge Moeders verblijven, krijgt Nugesthy ondersteuning van een ambulant hulpverlener en een financieel begeleider. Met ups en downs heeft Nugesthy zich ontwikkeld. Binnen het traject verbleef zij op meerdere woonvormen. Het resultaat? Begin dit jaar is het huurcontract van de omslagwoning waarin zij verblijft, op haar naam komen te staan! Een eigen plek voor haar en haar gezin, dat inmiddels is uitgebreid. Nugesthy is trots op zichzelf voor het succesvol afronden van haar traject bij iHub. Extra trots, want er waren strenge regels en veel structuur, aldus Nugesthy. Ze is iHub dankbaar, omdat zij goed op weggeholpen is naar een mooie toekomst voor haar gezin.

Met de paplepel

Koken is Nugesthy met de paplepel ingegoten. Ze heeft van jongs af aan bij haar vader in de keuken gestaan, wanneer hij gerechten maakte voor anderen. Maar Nugesthy gaf haar vader ook tips, sinds zij een opleiding in de richting ‘Horeca’ was gestart. Inmiddels krijgt ze ook complimenten van de ‘grote baas’. Haar stiefmoeder vindt zelfs Nugesthy’s kip uit de oven lekkerder dan die van haar vader. Nu verzorgt Nugesthy ook zelf catering. Voor Surinaamse gerechten blijft haar vader vraagbaak en volgt ze zijn adviezen op om alles zo vers mogelijk te maken. Gerechten uit andere culturen maakt zij zichzelf eigen met behulp van internet en proefkoken. Haar Antilliaanse Johnny cakes zijn populair binnen het Team Jonge Moeders. Met haar opmaak en presentatie van haar gerechten zet Nugesthy de puntjes op de i. ‘Presenteren is mijn ding’, vertelt ze stralend.

De Pits Keuken

Een samenwerking tussen iHub Team Jonge Moeders en De Pits Keuken van Levvel heeft geleid tot een plan op maat voor Nugesthy. Zij doet verdere ervaring op in het horecavak, werkt in een professionele keuken en oefent met werknemersvaardigheden. Ondertussen kan iedereen in het pand op IJsbaanpad 9 genieten van haar broodje bakkeljauw en meer. Nugesthy gaat voor een toekomst met een goedlopend cateringbedrijf, waarbij zij voldoende tijd overhoudt voor haar gezin.

(*) Team Jonge Moeders heet nu Team Jonge Ouders.