Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Groepsvorming op managementniveau

S2/E7

De Onderwijs Podcast: S2/E7

Je hebt een mooi plan opgesteld om de opdracht voor jouw team te realiseren. Wanneer je enthousiast je plan presenteert, stuit je op weerstand vanuit je team. Je bent flink teleurgesteld. Gastspreker Floor de Ruiter, expert in organisatie- en verandercultuur, geeft aan: ,,Weerstand is het grootste cadeau dat je kunt krijgen, het is alleen niet altijd prettig om het uit te pakken.”

Samen met Annegien Simis, trainer en procesbegeleider bij Educé, bespreekt Floor het begeleiden van schoolontwikkeling en groepsvorming vanuit het management. Hoe onderzoek je waar de weerstand vandaan komt? Hoe ga je daarmee als team en als individu? Welke vaardigheden helpen je om met conflicten binnen je team om te gaan? Floor en Annegien spreken samen in deze podcast met presentator Etienne Verhoeff over het proces van groepsvorming op managementniveau. (seizoen 2: groepsdynamiek)