Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Positieve groepsvorming

S1/E4

De Onderwijs Podcast: S1/E4

Joost Iserief, voormalig trainer en coach van Educé vertelt over, een wat hem betreft, nog ondergeschoven kindje in het onderwijs: positieve groepsvorming. Vaak ben je als leerkracht namelijk zo druk met leerlingen iets te leren, dat de groepsdynamiek je al snel ontgaat. Of je merkt de groepsdynamiek wel op, maar je weet niet precies hoe ermee om te gaan of hoe je ervoor kunt zorgen dat die positief wordt. Hoe zorg je voor een positieve groepsdynamiek in je klas, die bijdraagt aan de veiligheid in de klas en in school? Hoe kun je daar je mentoruur voor inzetten? ,,Met positieve groepsvorming zorg je met elkaar voor een fijne, werkbare sfeer. Je wilt graag bij elkaar zijn en daardoor maak je ook stappen op het gebied van leren.” (seizoen 1: veiligheid)