Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Wat kunnen het PO en VO van elkaar leren over groepsvorming?

S2/E8

De Onderwijs Podcast: S2/E8

In het primair onderwijs heb je als leraar één klas onder je hoede waar je het hele schooljaar mee optrekt. Je doorloopt met éénzelfde groep het proces van groepsvorming. In het voortgezet onderwijs heb je als docent met meerdere klassen te maken. Met elke klas apart bouw je gedurende het schooljaar. Dit verschil tussen primair onderwijs en voortgezet onderwijs geldt ook vanuit het perspectief van de leerlingen. Welke verschillen qua groepsvorming zijn er nog meer en bovenal, wat kunnen het primair onderwijs en voortgezet onderwijs daarin van elkaar leren?

Collega’s Bouke Spigt en Farah Lahrach, beide trainer en coach bij Educé, gaan hierover in gesprek met presentator Etienne Verhoeff. Bouke en Farah werken beiden zowel in het primair als het voortgezet onderwijs en delen hun ervaringen uit de praktijk. (seizoen 2: groepsdynamiek)