Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Bergse Bos Rotterdam
adres
Mozartlaan 150
3055 KM
Rotterdam
telefoon
088 996 1100
e-mailadres
[javascript protected email address]

Bergse Bos

In het kort

Zorgaanbod JeugdzorgPlus Open jeugdzorg Ambulante zorg Studio's Gezin Totaal (Plus) My Place
Doelgroep Kinderen van 0-12 jaar
Onderwijs Bergse Veld School

Bergse Bos is een locatie voor open jeugdzorg, JeugdzorgPlus en ambulante jeugdhulp waar kinderen met gedragsproblemen en hun gezin behandeling en begeleiding krijgen. Het doel van de plaatsing in een groep van Bergse Bos is stabilisatie en behandeling van de kinderen. Hierbij werken we direct aan het perspectief (bij voorkeur een terugkeer naar huis) van het opgenomen kind.

Eén van onze behandelmethodes Gezin Totaal houdt in dat we niet alleen naar het kind kijken, maar naar de gehele omgeving. Dus ook naar het gezin.

Ambulante hulp

Gezinnen met kinderen en jongeren van 0-23 jaar met complexe (psychische) problemen kunnen bij iHub familiezorg Rijnmond terecht voor zowel diagnostiek als begeleiding en behandeling. Er wordt altijd gekeken naar het hele gezin en dus ook naar de problemen die bij ouders of in de directe omgeving spelen. Met deze systemische aanpak in de eigen woonomgeving, waarbij ook het sociale netwerk wordt betrokken, zorgen wij ervoor dat gezinnen hun eigen krachten en oplossingsvermogen (her)ontdekken, zodat ze uiteindelijk zelf weer verder kunnen.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Aanmelden

iHub familiezorg biedt specialistische jeugdhulp en jeugd-ggz. Deze hulp is toegankelijk met een verwijzing. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor onze zorg? Ga dan naar de aanmeldpagina voor verwijzers. Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling.

Vragen

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.

Vragen over ambulante hulp? Mail dan naar familiezorg.rijnmond@ihub.nl.