Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Onze kijk op familiezorg

In het kort

Bij iHub zien we jeugdzorg als familiezorg. Of kinderen zich positief ontwikkelen en veilig opgroeien, hangt onder andere voor een belangrijk deel samen met hun gezin en andere naasten. Het gezin is de basis van waaruit een kind zich ontwikkelt. Onze hulp richt zich dan ook op kinderen én hun ouders. We werken aan de veerkracht, het perspectief en de levenslust van kinderen waarbij we verantwoordelijkheid van de ouders stimuleren.

De levenslust van het kind is ons vertrekpunt

Bij iHub stellen we niet het probleem (de diagnose) centraal. Ons vertrekpunt is áltijd de levenslust van het kind. Levenslust vormt de basis voor geluk en persoonlijke ontwikkeling. Die manier van denken helpt ook ouders om anders naar hun kind te kijken. Want als we ons richten op de levenslust van het kind, heeft dit een positief effect op het hele gezin.

We ondersteunen de veerkracht van kinderen

Veerkracht is voor ons het gebruikmaken van je eigen krachten, je contacten met andere mensen en hulpbronnen in de omgeving om goed te kunnen omgaan met tegenvallers in het leven. Tegenvallers kun je hebben bij wonen, school of werk. Maar ook in je vrije tijd en bij social media-gebruik. Iedereen krijg in het leven te maken met dingen waarvan je uit balans raakt. Het doel van veerkracht is niet om deze problemen weg te nemen, maar om mee te kunnen blijven doen in de maatschappij. Het is het vermogen om terug te veren en sterker en wijzer uit de situatie te komen.

We stimuleren verantwoordelijkheid van de ouders

We leggen de verantwoordelijkheid voor de zorg en opvoeding van kinderen waar die hoort: bij de ouders. Of bij anderen uit de nabije omgeving van het kind, als dat niet anders kan. Wij zijn hun betrouwbare gids, adviseur en begeleider bij het maken van keuzes. Maar de ouders houden de regie. Natuurlijk zijn er soms gevallen waarin dit niet lukt. Maar onze norm is: zoveel mogelijk zelf bepalen. Want hoe professioneel we ook zijn, de rol van de ouders kunnen we niet overnemen. Als ouders die rol zelf niet op zich willen of kunnen nemen, dan stimuleren en helpen we ze om dit toch te doen.

Meer informatie over iHub familiezorg

Wil je meer weten over hoe onze zorg eruitziet? Lees meer: