Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Informatie voor gemeenten

Informatie voor gemeenten

In het kort

Binnen iHub organiseren we basis- en specialistische jeugd-GGZ, specialistische jeugdhulp, onderwijszorg en gespecialiseerd onderwijs onder één dak.

Samenwerking

De Jeugdwet bepaalt dat elke gemeente moet beschikken over een passend aanbod aan jeugdhulp en jeugd-GGZ. iHub helpt gemeenten daar graag bij. Wij zijn sterk in het combineren van (basis- en specialistische) jeugd-GGZ en specialistische jeugdhulp binnen gezinnen. We hebben daarnaast brede kennis van onderwijszorg.

Onze zorg strekt zich uit over alle leefgebieden van het te behandelen gezin. Omgeving, school en eventuele andere instellingen waar het gezin mee te maken heeft, worden bij het vinden van een oplossing betrokken.

Momenteel werken wij intensief samen met regio’s in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Maar ook met individuele gemeenten zijn maatwerkafspraken mogelijk.

Wat kenmerkt iHub?

  • Onze focus ligt bij het aanbieden van geïntegreerde specialistische tweedelijnszorg.

  • Wij zijn gespecialiseerd in het integreren van basis- en specialistische jeugd-GGZ, specialistische jeugdhulp, onderwijszorg en gespecialiseerd onderwijs.

  • Wij werken actief samen met wijkteams en andere ketenpartners om zorg in samenhang te organiseren rondom een gezin.
  • We blijven hierdoor goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en monitoren onze eigen data om trends te kunnen signaleren. Daarover spreken we ook met onze opdrachtgevers, zodat we in gesprek blijven over oplossingen.

Dat alles doen we door:

  • Een multidisciplinair team van specialisten in te zetten, die samenwerken in onze organisatie. Denk aan GZ-psychologen, klinisch psychologen, kinder- en jeugdpsychiaters, orthopedagogen, psychotherapeuten, vaktherapeuten en (opvoed)coaches. Hierdoor beschikken we over veel kennis en ervaring en spelen we snel in op diverse zorgvragen.
  • Focus te hebben op het snel en flexibel organiseren van zorg. Behandelaren en coaches van iHub krijgen de ruimte om zelf te beslissen wat nodig is. Onze medewerkers combineren hun professionele kennis en hun gezond verstand om te doen wat werkt.
  • Beschikbaar te zijn op consultbasis voor lokale organisaties zoals wijkteams.
  • Hulp te bieden bij verdere professionalisering van eerstelijns zorg door onze aanwezigheid in expertpools en het geven van trainingen.

Contact

Wil je meer informatie over iHub of over één van onze trajecten? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord.