Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Van ambulant tot verblijf

Van ambulant tot verblijf

In het kort

iHub familiezorg biedt specialistische jeugd- en familiehulp. Hulp van ons kun je op verschillende manieren en op verschillende plekken krijgen. Bij jou thuis of in de wijk, op school, of op één van onze locaties. Soms kom je naar één van onze locaties toe en ga je na je afspraak weer naar huis. En soms is het nodig dat je kind of het hele gezin een tijdje op één van onze locaties verblijft.

Hulp bij jou thuis of op school

Wanneer er problemen in het gezin spelen en jij en/of je gezinsleden daar last van hebben, dan bieden wij hulp aan in je eigen leefomgeving. Dit noemen we ambulante hulpverlening. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om te kijken hoe jij en jouw gezin handelen tijdens gesprekken, activiteiten en in dagelijkse situaties (zoals ontbijt of avondeten). Maar ook om aandacht te hebben voor wat jullie samen hebben meegemaakt in het verleden en om daarover in gesprek te gaan. Zo ga je elkaar beter begrijpen. Soms is het ook nodig om op school te kijken hoe het gaat. We kunnen daar onder meer ondersteunen bij gesprekken.

Afspraak bij ons op locatie

Vaak vinden individuele behandelingen plaats bij ons op locatie. We maken daarvoor een afspraak en op dat tijdstip kom je naar één van onze locaties toe. Zo’n behandelafspraak duurt meestal ongeveer een uur. Na de behandeling maken we een vervolgafspraak en ga je weer naar huis. De afspraken vinden vaak een paar maanden lang iedere week plaats. Soms nodigen we ook je ouders/verzorgers of andere voor jou belangrijke mensen uit, zodat zij mee kunnen helpen.

Dagbehandeling

Soms is het nuttig om in groepsverband te behandelen. Deze hulp wordt in dagdelen aangeboden en wordt een dagbehandeling genoemd. Individuele hulp kan onderdeel uitmaken van de dagbehandeling. Je krijgt dan naast de groepstherapie ook één-op-één therapie.

Onderwijs-zorg combinatie

Het kan voorkomen dat je door problemen niet langer op je eigen school kan blijven, of al lange tijd niet naar school bent geweest. En dat je daarnaast individuele behandeling nodig hebt en/of hulp bij hoe je je vrije tijd indeelt. Dan kan bijvoorbeeld een School2Care locatie uitkomst bieden. Op een School2Care locatie volg je een programma van 8:00 tot 20:00 uur en krijg je onderwijs, behandeling en (sport)activiteiten aangeboden.

Verblijf op één van onze locaties

Voor jongeren die intensieve zorg nodig hebben, is het soms nodig een tijdje te verblijven op één van onze locaties. We noemen dit residentiële jeugdhulp.

Residentiële jeugdhulp is te verdelen in open jeugdhulp en gesloten jeugdhulp. Bij open jeugdhulp kun je de plek waar je verblijft en behandeling krijgt verlaten. Bij gesloten jeugdhulp is dit niet zo. Een vorm van gesloten jeugdzorg is JeugdzorgPlus.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.