Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Wat zijn ingewikkelde scheidingsproblemen?

Voor ieder kind is contact en een goede band met beide ouders belangrijk. Ook als je ouders uit elkaar gaan. In sommige situaties lukt dit niet, wat voor jou erg vervelend kan zijn. Bijvoorbeeld doordat een van je ouders zich gekwetst voelt door de ander. Of doordat de emoties steeds hoog oplopen en je ouders overspoeld raken door elkaars acties en reacties. Het kan zijn dat ze elkaar meegezogen hebben in een strijd met elkaar. Jij als kind kan het gevoel hebben tussen twee vuren te zitten en dat wat voor jou belangrijk is wordt vergeten.

Soms zijn ouders door de scheiding zo boos op elkaar dat het hen niet lukt om met elkaar tot een gesprek te komen. Dit kan zelfs leiden tot fysiek en verbaal geweld tussen de ouders. Een gesprek samen leidt eerder tot een verslechtering dan een verbetering. Ook komt het voor dat een van de ouders het contact met de kinderen voor lange tijd verliest.

Mogelijke behandelingen

Wanneer je bij ons komt, zoeken we samen naar een oplossing voor de problemen die je ervaart. Daarbij kunnen we gebruik maken van verschillende behandelingen, zoals:

  • Kijken door de ogen van je kind (Virtual reality)
  • Ouderschap Blijft
  • Parallel (solo)ouderschap
Let op: we kijken altijd welke behandeling past bij jouw situatie en of deze op jouw locatie wordt aangeboden.

Omgangshuis

Voor een kind is het belangrijk om zo fijn en veilig mogelijk contact te houden met beide ouders. Ook als de ouders besluiten niet samen verder te gaan. Soms is het voor ouders lastig om tijdens de scheiding goed met elkaar te blijven communiceren. Of afspraken te maken. Goede begeleiding is dan belangrijk. iHub kan in zo'n situatie hulp bieden. 

iHub biedt omgangshuizen in de regio's Amsterdam, Zaanstreek-Waterland, Amstelveen en Rijnmond.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp

Herken jij je in deze situatie en ben je op zoek naar hulp? Neem contact op met je huisarts of het wijkteam in jouw gemeente. Als het nodig is zoeken ze samen met jou naar passende specialistische jeugdhulp. Dat kan bij iHub familiezorg zijn.

Waar wij nog meer bij helpen

Wil je weten met wat voor problemen je nog meer bij ons terecht kunt, lees dan meer op de pagina: