Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Rotterdams Omgangshuis

Rotterdams Omgangshuis

In het kort

  • Begeleiding bij ingewikkelde scheidingen
  • Hulp bij het maken van afspraken tijdens een scheiding
  • Helpt ouders weer te communiceren met elkaar en hun kind
  • Doel: fijn en veilig contact voor het kind met beide ouders

Wat is het Rotterdams Omgangshuis?

Kinderen hebben recht op contact met beide ouders. Soms lukt het ouders in een complexe scheiding niet om hier goede afspraken met elkaar over te maken. Dan kan het voorkomen dat er geen contact is tussen één van de ouders en het kind of de kinderen. Het Rotterdams Omgangshuis van iHub kan in deze situatie helpen. We kunnen ondersteunen bij het contactherstel en ouders begeleiden bij het maken van afspraken. Ook helpen we ze met het vormgeven van contact in de toekomst.

In andere situaties hebben kinderen wel contact met beide ouders, maar is er veel ruzie en spanning. Bijvoorbeeld tijdens overdrachtsmomenten of over de verdeling van vakanties. Ook dan kan het Rotterdams Omgangshuis ouders begeleiden bij het verbeteren van de samenwerking.

Soms komen we tot de conclusie dat het verbeteren van de samenwerking (nog) niet haalbaar is en begeleiden we ouders in een individueel traject.

Voor wie is het Rotterdams Omgangshuis?

Het Omgangshuis in Rotterdam is er voor ouders en kinderen in ingewikkelde scheidingssituaties. Samen met ouders en kind(eren) werken we toe naar een veilige situatie met heldere afspraken.

Aanpak

Het Rotterdams Omgangshuis bekijkt per situatie welke aanpak geschikt is om het contact tussen kind en (beide) ouders te verbeteren. Met hen bespreken wat het meest passend is. Voorbeelden van de hulp die we kunnen inzetten zijn:

Waar is deze hulp?

We bieden deze hulp op onze locatie Bergse Bos. Bekijk hier de locatiepagina van het Rotterdams Omgangshuis voor meer gegevens.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.