Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Angst- of stemmingsproblemen

Angst- of stemmingsproblemen

Wat zijn angstproblemen?

Iedereen is wel eens bang. Angst is zelfs een heel handige emotie. Het maakt ons lichaam klaar om te vechten of te vluchten. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je snel en goed reageert op een gevaarlijke situatie in het verkeer.

Maar angst kan je ook in de weg zitten. Bijvoorbeeld als je vaak of erg bang bent en het je daardoor niet goed meer lukt de dingen te doen die je eigenlijk zou willen. Je hebt dan last van angstproblemen. Je kan voor verschillende dingen bang zijn. Je bent bijvoorbeeld bang voor een dier of situatie of je bent vaak erg bezorgd over dagelijkse dingen. Ook kan je last hebben van paniekaanvallen.

Wat zijn stemmingsproblemen?

De meeste mensen zijn wel eens verdrietig. Of ze hebben een dagje wat minder zin in van alles. Als je stemmingsproblemen hebt, voel je dit vaker of voor een langere tijd en zit dit je in de weg. Andere klachten die je kan ervaren zijn dat je bent aangekomen of afgevallen, je problemen met slapen hebt en erg moe bent. Je kan je erg schuldig of waardeloos voelen en last hebben met concentreren of nadenken. Ook kan het zijn dat je vooral snel geprikkeld bent en je snel boos voelt.

Soms komt het voor dat iemand zich lange tijd neerslachtig voelt of over de dood nadenkt. Als dat laatste bij jou het geval is, neem dan contact op met je huisarts of 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn er voor je.

Mogelijke behandelingen

Wanneer je bij ons komt, zoeken we samen naar een oplossing voor de angst- of stemmingsproblemen die je ervaart. Daarbij kunnen we gebruik maken van verschillende behandelingen, zoals:

Let op: we kijken altijd welke behandeling past bij jouw situatie en of deze op jouw locatie wordt aangeboden.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp

Herken jij je in deze situatie en ben je op zoek naar hulp? Neem contact op met je huisarts of het wijkteam in jouw gemeente. Als het nodig is zoeken ze samen met jou naar passende specialistische jeugdhulp. Dat kan bij iHub familiezorg zijn.

Waar wij nog meer bij helpen

Wil je weten met wat voor problemen je nog meer bij ons terecht kunt, lees dan meer op de pagina: