Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Persoonlijkheidsproblemen

Persoonlijkheidsproblemen

Wat zijn persoonlijkheidsproblemen?

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Het lukt dan niet goed om je aan te passen aan je omgeving of de situatie. Enkele voorbeelden van zulke eigenschappen zijn:

  • Je bent extreem verlegen
  • Je wil alles perfect doen
  • Je bent erg gevoelig voor de opmerkingen van anderen
  • Je vindt het lastig je te binden aan anderen
  • Je vertrouwt geen andere mensen
  • Je bent bang om te worden verlaten

Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

De problemen die passen bij een persoonlijkheidsstoornis ontstaan vaak in de puberteit of als je net volwassen wordt. Er zijn verschillende vormen van persoonlijkheidsstoornissen. Als je een persoonlijkheidsstoornis hebt, kan het zijn dat je ook andere problemen hebt, zoals angst- of stemmingsproblemen.

Mogelijke behandelingen

Wanneer je bij ons komt, zoeken we samen naar een oplossing voor de problemen die je ervaart. Daarbij kunnen we gebruik maken van verschillende behandelingen, zoals:

Let op: we kijken altijd welke behandeling past bij jouw situatie en of deze op jouw locatie wordt aangeboden.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp

Herken jij je in deze situatie en ben je op zoek naar hulp? Neem contact op met je huisarts of het wijkteam in jouw gemeente. Als het nodig is zoeken ze samen met jou naar passende specialistische jeugdhulp. Dat kan bij iHub familiezorg zijn.

Waar wij nog meer bij helpen

Wil je weten met wat voor problemen je nog meer bij ons terecht kunt, lees dan meer op de pagina: