Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

iHub familiezorg

Rotterdam (Rijnmond)
adres
Mozartlaan 150
3055 KM
Rotterdam (Rijnmond)
telefoon
088 996 1100
e-mailadres
[javascript protected email address]

In het kort

Zorgaanbod Ambulante zorg
Doelgroep Gezinnen met kinderen van 0-23 jaar

Gezinnen met kinderen en jongeren van 0-23 jaar met (complexe) psychische problemen kunnen bij iHub familiezorg Rijnmond terecht voor zowel diagnostiek als begeleiding en behandeling. Er wordt altijd gekeken naar het hele gezin en dus ook naar de problemen die bij ouders of in de directe omgeving spelen. Met deze systemische aanpak in de eigen woonomgeving, waarbij ook het sociale netwerk wordt betrokken, zorgen wij ervoor dat gezinnen hun eigen krachten en oplossingsvermogen (her)ontdekken, zodat ze uiteindelijk zelf weer verder kunnen.

iHub familiezorg Rijnmond is gevestigd op Bergse Bos. Op deze is een locatie bieden wij open jeugdzorg, JeugdzorgPlus en ambulante jeugdhulp waar kinderen met gedragsproblemen en hun gezin behandeling en begeleiding krijgen.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Wanneer een kind of jongere vaak angstig is en het niet meer lukt de dingen te doen die diegene eigenlijk zou willen, kan er sprake zijn van een angststoornis. En een jongere die langere tijd somber is, kan last hebben van een depressie.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Wordt een kind of jongere vaak erg boos en hebben ouders, vrienden of mensen op school hier last van? Of doet iemand dingen, waarbij diegene over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat er sprake is van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vindt een kind of jongere het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of is er sprake van een laag zelfbeeld, niet goed luisteren naar de ouders, of wordt het kind of de jongere snel boos? Dan kan het zijn dat er sprake is van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Wanneer twee ouders gaan scheiden kan dit voor problemen zorgen binnen een gezin. Het kan ook zorgen voor een slechte band tussen een kind en (één van) de ouders. Er kan dan sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als een kind of jongere zich anders gedraagt of anders leert dan leeftijdsgenoten, dan kan er sprake zijn van ontwikkelingsproblemen. Iemand ontwikkelt zich op sommige punten dan verschillend of langzamer. Denk bijvoorbeeld aan ADHD of een autismespectrumstoornis.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onbedoelde zwangerschap

Ben je onbedoeld zwanger en twijfel je hoe je verder moet? Word je ongepland vader? Ben je moeder in je eentje? Of heb je behoefte aan steun na adoptie? Fiom biedt laagdrempelige hulp. Wij steunen je en geven advies.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Een veilig thuis is niet altijd vanzelfsprekend. Zo kunnen ouders het lastig vinden om kinderen op te voeden. En hun kinderen daarom niet goed verzorgen, pijn doen of uitschelden. Het kan ook zijn dat er in een gezin veel ruzie is waarbij mensen elkaar pijn doen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Een kind of jongere kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heeft een kind of jongere klachten na een nare gebeurtenis? Bijvoorbeeld nachtmerries, of moet iemand steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kan er sprake zijn van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Aanmelden

iHub biedt specialistische jeugdhulp en jeugd-ggz. Deze hulp is toegankelijk met een verwijzing. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor onze zorg? Ga dan naar de aanmeldpagina voor verwijzers. Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling.

Vragen?

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.