Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Gedragsproblemen

Gedragsproblemen

Wat zijn gedragsproblemen?

Elk kind is wel eens boos of luistert een keer niet zo goed naar ouders. Peuters kunnen koppig zijn en veel pubers zetten zich af tegen hun ouders. Vaak is dit gedrag onderdeel van het opgroeien.

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen. Je kan er bijvoorbeeld niet goed tegen als je iets niet mag of iets moet, of je zoekt vaak zelf ruzie.

Ook kan het zijn dat je dingen doet, waarbij je over de grenzen van anderen gaat. Of je niet aan afspraken en regels houdt. Je bent bijvoorbeeld agressief naar mensen of dieren. Denk aan pesten of bedreigen en mensen of dieren expres pijn doen. Ook kan het zijn dat je dingen kapotmaakt, liegt of steelt. Je loopt soms weg of spijbelt van school. Sommige mensen met een gedragsstoornis geven anderen vaak de schuld van hun gedrag of fouten.

Mogelijke behandelingen

Wanneer je bij ons komt, zoeken we samen naar een oplossing voor de gedragsproblemen die je ervaart. Daarbij kunnen we gebruik maken van verschillende behandelingen, zoals:

Let op: we kijken altijd welke behandeling past bij jouw situatie en of deze op jouw locatie wordt aangeboden.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp

Herken jij je in deze situatie en ben je op zoek naar hulp? Neem contact op met je huisarts of het wijkteam in jouw gemeente. Als het nodig is zoeken ze samen met jou naar passende specialistische jeugdhulp. Dat kan bij iHub familiezorg zijn.

Waar wij nog meer bij helpen

Wil je weten met wat voor problemen je nog meer bij ons terecht kunt, lees dan meer op de pagina: