Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Verbindend Gezag

Verbindend Gezag

In het kort

  • Leert ouders omgaan met storend gedrag van hun kind
  • Doorbreekt problematische patronen in de gezinssituatie

Wat is Verbindend Gezag?

Verbindend Gezag is een behandeling voor ouders. Ze leren om agressief gedrag van jongeren te stoppen en hen (weer) verantwoordelijkheid te leren nemen voor hun eigen welzijn en gedrag. Ouders, docenten en hulpverleners kunnen zich soms machteloos voelen als het gedrag of klachten van een kind overheersend en allesbepalend zijn. Verbindend Gezag kan helpen dit te doorbreken.

Voor wie is Verbindend Gezag?

Deze behandeling is er voor ouders en kinderen die vastgelopen zijn in de gezinssituatie of op school. Storend gedrag van het kind is hier vaak de reden van. Bij iHub hebben we een groepsaanbod voor ouders om deze behandeling zelf te kunnen toepassen in hun eigen gezin. Soms wordt er gekozen voor een individueel aanbod voor ouders.

Hoe werkt Verbindend Gezag?

De kern van deze behandeling is een proactieve houding van de ouders en investeren in het kind. Ouders, docenten en hulpverleners leren op een duidelijke, en vastberaden manier om te gaan met het ongewenste gedrag van het kind. Dit gebeurt op een geweldloze manier. Het motto tijdens de behandeling is dan ook: "wij geven niet op en we geven jou niet op. We zijn er van overtuigd dat er andere oplossingen zijn en dat jij die kunt en wilt vinden".

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.