Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Onveiligheid thuis

Onveiligheid thuis

Direct hulp nodig?

Is er sprake van een onveilige situatie en heb je nú hulp of advies nodig? Bel bij acuut gevaar 112. Neem in andere gevallen contact op met Veilig Thuis.

Wat is onveiligheid thuis?

De meeste ouders willen dat thuis een veilige plek is voor hun kinderen. Toch kan dit voor jou anders voelen. Bijvoorbeeld omdat je ouders het lastig vinden om kinderen op te voeden of dat een van je ouders psychische problemen heeft. Ook kan het zijn dat je ouders niet goed voor je zorgen, je pijn doen of uitschelden. Of dat er veel ruzie is thuis, waarbij mensen elkaar pijn doen.

Dit soort problemen thuis kunnen ervoor zorgen dat het voor jou onveilig is. Deze problemen kunnen er tijdelijk zijn, of een langere tijd. Je kan hierdoor last hebben van bijvoorbeeld angsten of problemen met slapen. Ook kan je moeite hebben op school, last hebben van gedragsproblemen of lichamelijke klachten ervaren.

Mogelijke hulpvormen

Wanneer je samen met je ouders bij ons komt, zoeken we samen naar een oplossing voor de problemen die jullie ervaren. Daarbij kunnen we gebruik maken van verschillende hulpvormen, zoals:

Let op: we kijken altijd welke behandeling past bij jouw situatie en of deze op jouw locatie wordt aangeboden.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp

Herken jij je in deze situatie en ben je op zoek naar hulp? Neem contact op met Veilig Thuis, je huisarts of het wijkteam in jouw gemeente. Als het nodig is zoeken ze samen met jou naar passende specialistische jeugdhulp. Dat kan bij iHub familiezorg zijn.

Waar wij nog meer bij helpen

Wil je weten met wat voor problemen je nog meer bij ons terecht kunt, lees dan meer op de pagina: