Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Hechtingsproblemen

Hechtingsproblemen

Wat zijn hechtingsproblemen?

In de eerste jaren van je leven ben je afhankelijk van de mensen die jou verzorgen. Je bindt of hecht je aan hen, omdat jij je veilig bij hen voelt. Ze zijn er voor je als je ze nodig hebt en ze geven je liefde en aandacht.

Maar soms lukt het niet goed om je te hechten. Bijvoorbeeld doordat je ouders het moeilijk vinden om goed te reageren op wat jij nodig hebt. Dit kan komen doordat ze om verschillende redenen onder grote stress staan. Hun relatie is bijvoorbeeld stukgelopen, er zijn financiële problemen, ze hebben last van psychische klachten of zijn zelf opgegroeid in een omgeving die niet veilig voor hen voelde.

Hierdoor kunnen er bij jou hechtingsproblemen ontstaan. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen. Ook kan het zijn dat je een laag zelfbeeld hebt, niet goed naar je ouders luistert of snel boos wordt.

Mogelijke behandelingen

Wanneer je bij ons komt, zoeken we samen naar een oplossing voor de problemen die je ervaart. Daarbij kunnen we gebruik maken van verschillende behandelingen, zoals:

Let op: we kijken altijd welke behandeling past bij jouw situatie en of deze op jouw locatie wordt aangeboden.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp

Herken jij je in deze situatie en ben je op zoek naar hulp? Neem contact op met je huisarts of het wijkteam in jouw gemeente. Als het nodig is zoeken ze samen met jou naar passende specialistische jeugdhulp. Dat kan bij iHub familiezorg zijn.

Waar wij nog meer bij helpen

Wil je weten met wat voor problemen je nog meer bij ons terecht kunt, lees dan meer op de pagina: