Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Theraplay

Theraplay

In het kort

  • Gericht op het verstevigen van de ouder-kindrelatie
  • Speelse activiteiten die de ontwikkeling en vertrouwensband vergroten
  • Ouder en kind leren door activiteiten beter met elkaar om te gaan

Wat is Theraplay?

Theraplay is een behandelmethode die is gericht op het verstevigen van de ouder-kindrelatie. We noemen dit ook wel de hechting tussen ouder en kind.

Hoe werkt Theraplay?

Bij Theraplay begeleidt de therapeut het contact tussen ouder en kind. Dit wordt gedaan door middel van speelse, verzorgende, uitdagende en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Deze activiteiten hebben als doel de vertrouwensband tussen de ouder en het kind te versterken. Als ouder leer je in de behandeling hoe je je gedrag nog meer op je kind kunt afstemmen. Hierdoor zal het kind zich meer begrepen voelen en de ouder sneller doorhebben hoe er met de emoties van het kind omgegaan moet worden.

Wat is het doel van Theraplay?

Door middel van Theraplay leert het kind zichzelf via de ouder(s) beter kennen. Hierdoor kan er door de ouders, maar ook door het kind, beter met de gevoelens omgegaan worden. Al spelende oefenen ouder en kind op deze wijze met een nieuwe manier van omgang met elkaar.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.