Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

iHub familiezorg Amsterdam-Zuidoost
adres
Hofgeest 341
1102 ER
Amsterdam-Zuidoost
telefoon
020 3033990
e-mailadres
[javascript protected email address]

iHub familiezorg

In het kort

Zorgaanbod Ambulante zorg
Doelgroep Gezinnen met kinderen van 0-23 jaar

Gezinnen met kinderen en jongeren van 0-23 jaar met complexe (psychische) problemen kunnen bij iHub familiezorg Amsterdam-Zuidoost terecht voor zowel diagnostiek als begeleiding en behandeling. Er wordt altijd gekeken naar het hele gezin en dus ook naar de problemen die bij ouders of in de directe omgeving spelen. Met deze systemische aanpak in de eigen woonomgeving, waarbij ook het sociale netwerk wordt betrokken, zorgen wij ervoor dat gezinnen hun eigen krachten en oplossingsvermogen (her)ontdekken, zodat ze uiteindelijk zelf weer verder kunnen.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onbedoelde zwangerschap

Ben je onbedoeld zwanger en twijfel je hoe je verder moet? Word je ongepland vader? Ben je moeder in je eentje? Of heb je behoefte aan steun na adoptie? Fiom biedt laagdrempelige hulp. Wij steunen je en geven advies.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Groepsbehandelingen

Onze behandelingen vinden waar mogelijk plaats in groepsverband, zowel voor kinderen, jongeren als ouders. Deze groepsbehandelingen zijn speciaal ontworpen om te ondersteunen bij emotioneel welzijn, de opvoeding, het zelfbeeld, en het omgaan met nare gevoelens en psychische problemen. De groepen worden begeleid door hulpverleners. Uit onderzoek blijkt dat groepsbehandeling vaak zelfs effectiever is dan individuele behandeling. Dit komt doordat de groepsleden elkaar steun en erkenning kunnen bieden, terwijl ze tevens van elkaar leren als ervaringsdeskundigen. Binnen onze groepsbehandeling creëren we een veilige omgeving waarin kinderen, jongeren en ouders kunnen werken aan hun problemen en welzijn. We richten ons op het vergroten van eigen kracht, het verbeteren van gezondheid en het aanleren van vaardigheden om beter om te gaan met dagelijkse uitdagingen en stress.

Aanmelden

iHub familiezorg biedt specialistische jeugdhulp en jeugd-ggz. Deze hulp is toegankelijk met een verwijzing. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor onze zorg? Ga dan naar de aanmeldpagina voor verwijzers. Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling.

Wachttijden
Bekijk onze actuele wachttijden hier.

18+
Jongeren ouder dan 18 jaar krijgen hun zorg niet via de gemeente vergoed, maar via de zorgverzekeraar. Bekijk op deze pagina of jouw zorgverzekeraar er tussen staat.

Vragen

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.