Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Rijnhove Alphen aan den Rijn
adres
Cornelis Geellaan 2b
2406 JG
Alphen aan den Rijn
telefoon
088-9961700
e-mailadres
[javascript protected email address]

Rijnhove

In het kort

Zorgaanbod JeugdzorgPlus Open jeugdzorg Ambulante zorg Studio's Hestia
Doelgroep Jongeren van 12-18 jaar
Onderwijs Rijnstroom College Noorderpark

In een groene woonwijk in Alphen aan den Rijn bieden we gecombineerd onderwijs en familiezorg aan jongeren en gezinnen die te maken hebben met complexe (gedrags)problematiek op meerdere leefgebieden (thuis, school, werk, vrije tijd, relaties). Binnen onze verschillende expertises - onderwijs, dagbesteding, behandeling - staat leren en ontwikkelen centraal.

De focus van onze hulp ligt zoveel mogelijk op de dag. We werken vanuit het principe ‘zo thuis als mogelijk’. Het gezin of netwerk van de jongere is dan ook - waar mogelijk - onderdeel van de behandeling. We hebben kleinschalige woonunits en kunnen verblijf bieden wanneer dat de beste oplossing is.

We bieden Gezin Totaal, ambulante gezinszorg en specialistische meidenzorg, voor jongeren die slachtoffer zijn, of dreigen te worden van mensenhandel, seksuele uitbuiting of criminele uitbuiting. Daarnaast hebben we behandelgroepen voor jongeren (m/v) waarbij gestart kan worden vanuit geslotenheid en toegewerkt wordt naar openheid zonder wisseling van groep en behandelteam.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Aanmelding en plaatsing

Aanmelding of plaatsing bij Rijnhove gebeurt altijd met een verwijzing van een wijkteam of een jeugdbeschermingsorganisatie. Zo’n verwijzing wordt ook wel beschikking genoemd. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor onze zorg? Ga dan naar de aanmeldpagina voor verwijzers. Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling.

Vragen

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.