Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Care Express

Amsterdam
adres
Nassaukade 162H
1053 LL
Amsterdam
telefoon
020 489 61 53
e-mailadres
[javascript protected email address]

In het kort

Zorgaanbod Ambulante zorg
Doelgroep Jongeren van 12-23 jaar

Geïntegreerde specialistische jeugdhulp voor jongeren van 12-23 jaar

Soms heb je problemen waar je zelf niet meer uitkomt of je loopt vast in de omgeving waarin je opgroeit. Je kunt in de knoop zitten met je gevoelens en gedachten en de manier waarop je ermee omgaat. Je ontwikkeling verloopt niet zoals je zou willen. Of anderen maken zich zorgen om jou.

Care Express biedt geïntegreerde specialistische jeugdhulp voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met mentale problemen en knelpunten op meerdere leefgebieden. We werken met een team van psychologen, systeemtherapeuten, psychiaters, orthopedagogen, jongerencoaches en vaktherapeuten en gebruiken daarbij naast gesprekken ook sport, paarden, beweging en creatieve middelen.

Vanuit de hulpvraag die je hebt, bieden we behandeling die daarbij past en werken we graag op een persoonlijke manier. We maken contact, nemen de tijd, luisteren en willen begrijpen hoe de dingen met elkaar samenhangen. We denken en werken met je mee, op school, in je gezin of daar waar de schoen wringt. We beslissen gezamenlijk welke vervolgstappen worden gezet.

Er zijn verschillende vormen van diagnostiek en behandeling mogelijk. We bespreken met elkaar wat nodig is om een helder en volledig beeld te krijgen. Vormen zoals traumabehandeling, psychotherapie, gezinsbehandeling, schematherapie, gedragstherapie, coaching en begeleiding zijn mogelijk. Dit kan individueel, in groepen of binnen het gezin. We werken daarin graag samen met belangrijke anderen uit jouw omgeving. Met als doel gezonde ontwikkeling te stimuleren, klachten te verminderen en positieve ervaringen op te doen.

De groepsbehandelingen die we bieden zijn speciaal ontworpen om te ondersteunen bij emotioneel welzijn, de opvoeding, het zelfbeeld, en het omgaan met nare gevoelens en psychische problemen. De groepen worden begeleid door hulpverleners. Uit onderzoek blijkt dat groepsbehandeling vaak zelfs effectiever is dan individuele behandeling. Dit komt doordat de groepsleden elkaar steun en erkenning kunnen bieden, terwijl ze tevens van elkaar leren als ervaringsdeskundigen. Binnen onze groepsbehandeling creëren we een veilige omgeving waarin jongeren en ouders kunnen werken aan hun problemen en welzijn. We richten ons op het vergroten van eigen kracht, het verbeteren van gezondheid en het aanleren van vaardigheden om beter om te gaan met dagelijkse uitdagingen en stress.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onbedoelde zwangerschap

Ben je onbedoeld zwanger en twijfel je hoe je verder moet? Word je ongepland vader? Ben je moeder in je eentje? Of heb je behoefte aan steun na adoptie? Fiom biedt laagdrempelige hulp. Wij steunen je en geven advies.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Aanmelden

Deze hulp is toegankelijk met een verwijzing. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Ben je verwijzer en wil je een jongere aanmelden voor onze zorg? Ga dan naar de aanmeldpagina voor verwijzers. Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling.

Wachttijden
Bekijk onze actuele wachttijden hier.

18+
Jongeren ouder dan 18 jaar krijgen hun zorg niet via de gemeente vergoed, maar via de zorgverzekeraar. Bekijk op deze pagina of jouw zorgverzekeraar er tussen staat.

Vragen

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.