Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

iHub familiezorg Hoorn
adres
Maelsonstraat 18
1624 NP
Hoorn
telefoon
088 911 4500
e-mailadres
[javascript protected email address]

iHub familiezorg

In het kort

Zorgaanbod Ambulante zorg
Doelgroep Gezinnen met kinderen van 0-23 jaar

Wij zijn er voor kinderen, jongeren en hun gezinnen. Wij bieden hulp vanuit de specialistische- en basis-GGZ en specialistische jeugdhulp. Bij ons vind je geen standaard aanbod, wij doen wat werkt en nodig is. Wij bieden onze behandeling en hulp daar waar dat voor jullie prettig is.

Hoe kinderen zich ontwikkelen, hangt onder andere samen met het welbevinden van ouders/opvoeders en andere belangrijke personen uit de omgeving van het kind. Daarom vinden wij het bij iHub familiezorg Hoorn belangrijk om niet alleen in gesprek te gaan met het kind of de jongere, maar met alle gezinsleden en ook te kijken naar hun onderlinge relaties. Essentieel is dat ieder gezinslid zich gehoord en gezien voelt en dat we, naast het kijken naar de zorgen, juist ook aandacht hebben voor de mogelijkheden en veerkracht van een gezin.

Wanneer een kind of jongere wordt aangemeld en het dossier volledig is, worden er vragenlijsten verstuurd naar cliënt en ouders en vindt er een telefonische kennismaking plaats met iemand van ons aanmeldteam. Doel van dat telefoongesprek is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de aanmeldreden. Vervolgens wordt er door het aanmeldteam gekeken naar de beste match met onze collega’s. Een van deze collega’s zal jullie uitnodigen voor het intakegesprek. Vervolgens zullen we zorgvuldig de tijd nemen om jullie goed te leren kennen. Samen stellen we doelen op waar jullie aan willen werken en komen we tot een plan van aanpak. Hierbij vinden wij het belangrijk om in overleg met jullie de samenwerking op te zoeken met scholen, andere belangrijke personen uit jullie omgeving en eventuele andere betrokken hulpverleners.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Aanmelden

iHub familiezorg biedt specialistische jeugdhulp en jeugd-ggz. Deze hulp is toegankelijk met een verwijzing. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor onze zorg? Ga dan naar de aanmeldpagina voor verwijzers. Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling.

Wachttijden
Bekijk onze actuele wachttijden hier.

18+
Jongeren ouder dan 18 jaar krijgen hun zorg niet via de gemeente vergoed, maar via de zorgverzekeraar. Bekijk op deze pagina of jouw zorgverzekeraar er tussen staat.

Parkeren
Parkeren kan aan de voorzijde of achter de slagboom aan de rechterzijde van het pand.

Vragen?

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.