Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

iHub familiezorg Amstelveen (Amstelland)
adres
Dr. Willem Dreesweg 8
1185 VB
Amstelveen (Amstelland)
telefoon
020 555 83 00
e-mailadres
[javascript protected email address]

iHub familiezorg

In het kort

Zorgaanbod Ambulante zorg
Doelgroep Kinderen van 0-18 jaar

Gebiedsteam Amstelland

Wij bieden integrale hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Dankzij de diverse expertises binnen ons team kunnen wij maatwerk leveren met een specialistische en integrale aanpak. Ons doel is om het hele systeem rondom het kind of de jongere te ondersteunen, en daarbij de meest passende hulp in de juiste volgorde te bieden.

Samen met ouder(s), kind/jongere en de verwijzer brengen we de hulpvraag in kaart. Vervolgens bepalen we gezamenlijk welke hulp nodig is en in welke volgorde deze wordt ingezet. Ons team werkt methodisch, resultaatgericht, oplossingsgericht en systeemgericht om ervoor te zorgen dat elke hulpvraag effectief wordt aangepakt. Zo zorgen wij voor een optimale ondersteuning en begeleiden wij kinderen, jongeren en gezinnen naar een betere toekomst.

Schoolmaatschappelijk werk

In de regio's Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn bieden wij op diverse scholen schoolmaatschappelijk werk (SMW). Onze ervaren schoolmaatschappelijk werkers, die zowel binnen het onderwijs als de jeugdzorg goed bekend zijn, ondersteunen en begeleiden jongeren en hun ouders. Het team SMW VO Amstelland bestaat uit SKJ-gecertificeerde medewerkers, wat garant staat voor deskundige en betrokken hulp. Wij zitten op de volgende scholen:

Amstelveen

Amstelveen College
Hermann Wesselink College (HWC)
Keizer Karel College (KKC)
Panta Rhei

Aalsmeer
Yuverta VMBO
Yuverta Mavo

Uithoorn

Alkwin College
Thamen
Praktijkschool Uithoorn

Bij schoolmaatschappelijk werk zetten wij ons in voor het welzijn van jongeren op school, met de juiste ondersteuning op het juiste moment.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Aanmelden

iHub familiezorg Amstelland biedt ambulante specialistische jeugdhulp, op school en in de thuissituatie. Deze hulp is toegankelijk met een verwijzing. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor onze zorg? Ga dan naar de aanmeldpagina voor verwijzers. Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling.

Vragen

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.