Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

iHub familiezorg Haarlem (Spaarne)
adres
Spaarne 11
2011 CC
Haarlem (Spaarne)
telefoon
023 303 0571
e-mailadres
[javascript protected email address]

iHub familiezorg

In het kort

Zorgaanbod Ambulante zorg
Doelgroep Gezinnen met kinderen van 0-23 jaar

Gezinnen met kinderen en jongeren van 0-23 jaar met complexe (psychische) problemen kunnen bij iHub familiezorg Haarlem (Spaarne) terecht voor zowel diagnostiek als begeleiding en behandeling. Er wordt altijd gekeken naar het hele gezin en dus ook naar de problemen die bij ouders of in de directe omgeving spelen. Met deze systemische aanpak in de eigen woonomgeving, waarbij ook het sociale netwerk wordt betrokken, zorgen wij ervoor dat gezinnen hun eigen krachten en oplossingsvermogen (her)ontdekken, zodat ze uiteindelijk zelf weer verder kunnen.

Onze hoofdlocatie is iHub familiezorg Haarlem (Centrum). Daarnaast hebben we nog twee extra locaties: iHub familiezorg Haarlem (Spaarne) en iHub familiezorg Heemskerk.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Aanmelden

iHub familiezorg biedt specialistische jeugdhulp en jeugd-ggz. Deze hulp is toegankelijk met een verwijzing. Wil je meer weten over aanmelden, lees dan verder op de pagina aanmeldinformatie voor jongeren en ouders.

Bij iHub meld je aan met een hulpvraag, niet voor een specifieke behandeling. Aanmelden kan bij ons op twee manieren. Voor gezinnen uit de regio Haarlemmermeer neem je contact op met iHub familiezorg Haarlem via de aanmeldpagina voor verwijzers. Gezinnen uit de regio Zuid-Kennemerland/IJmond meld je aan via Planet Young. Dit is een nieuw samenwerkingsverband waar iHub familiezorg Haarlem onderdeel van is. Planet Young informatie voor verwijzers.

Aanmelden iHub familiezorg Haarlem
Wij zorgen dat je zo snel mogelijk telefonisch met iemand je aanmelding kunt doorspreken. Wij zullen je dan adviseren. Soms om contact op te nemen met de huisarts voor een verwijsbrief, of met de gemeente. We zullen je ook uitleggen dat we je een vragenlijst gaan toesturen. Als deze vragenlijst binnen is gaan we je bellen voor een eerste gesprek. Na ons eerste contact vindt, als wij de verwijsbrief of beschikking hebben ontvangen, een intakegesprek plaats.

Aanmelden via Planet Young
Als je contact opneemt via Planet Young, word je door een van de professionals teruggebeld. De intake vindt plaats op kantoor of bij je thuis. Wij zoeken altijd naar iemand die goed bij jou en je gezin past. We bespreken dan met elkaar wat de vraag is en maken een plan waar we gezamenlijk mee aan de slag gaan. Jij houdt hierbij de touwtjes altijd in handen, jouw wensen en mogelijkheden staan centraal.

Wachttijden
Bekijk onze actuele wachttijden hier. Neem voor vragen contact met ons op via 023-3030571 of 023-3030361. Of kom een keertje langs; er staat altijd een lekker kopje koffie of thee voor je klaar.

18+
Jongeren ouder dan 18 jaar krijgen hun zorg niet via de gemeente vergoed, maar via de zorgverzekeraar. Bekijk op deze pagina of jouw zorgverzekeraar er tussen staat.

Jeugdstem – vertrouwenspersonen akj
Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Iedereen die te maken heeft met jeugdhulp en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. Ondersteuning door een vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van iHub familiezorg Haarlem.

Een Jeugdstem vertrouwenspersoon:
- Geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdhulp werkt;
- Ondersteunt cliënten bij klachten over de jeugdhulp;
- Geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdhulp;
- Draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdhulp.

Zo bereik je Jeugdstem:
Bel gratis naar 088 – 555 1000. Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Vragen?

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.