Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Antonius Castricum
adres
Heereweg 114
1901 ME
Castricum
telefoon
088 911 4200
e-mailadres
[javascript protected email address]

Antonius

In het kort

Zorgaanbod JeugdzorgPlus Ambulante zorg JouwZorg Gezinsbehandeling
Doelgroep Jongeren van 12-18 jaar
Plaatsen 21
Groepen 3
Onderwijs Ronduit Onderwijs
Sporten Ja

Antonius is een JeugdzorgPlus locatie waar jongeren van 12 tot 18 jaar met gedragsproblemen begeleiding en behandeling krijgen. Hierbij staat de behandelmethode JouwZorg centraal. JouwZorg houdt in dat we niet alleen naar het kind kijken, maar naar de gehele leefomgeving. Door ouders te betrekken bij de behandeling, groeit het gezin naar elkaar toe, in plaats van mogelijk uit elkaar. Samen met hun ouders krijgen zij specialistische zorg in positieve gedragsverandering, waarbij het kind in een gesloten omgeving verblijft. De gestructureerde en veilige omgeving is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit alles met als doel om jongeren de ruimte te geven voor reflectie en zelfontplooiing.

Rechtzitting op locatie
Bij Antonius vindt de rechtszitting voor de verlenging van machtiging gesloten jeugdzorg plaats op locatie. De jongeren blijven hierdoor in een omgeving die voor hen nu vertrouwd is. Mentoren en gedragswetenschappers zitten hier ook bij. Zij zijn er om de jongeren te steunen en aanvullende informatie te geven.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

'Tom heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen'

'Ik ben van mezelf een persoon die altijd de ander voor laat gaan. Tom heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen. Als we praten vraagt hij altijd: "wat wil jij zelf?"

Plaatsing

Wanneer een jongere geplaatst moet worden in JeugdzorgPlus is een bevestiging van de kinderrechter nodig. Deze bevestiging heet een Machtiging Gesloten Jeugdzorg. Voor het aanvragen van deze machtiging is een instemmingsverklaring nodig van een onafhankelijke GZ-psycholoog.

Er kan sprake zijn van verschillende plaatsingen:
- Een vrijwillige plaatsing
- Een plaatsing met een Onder Toezichtstelling (OTS)
- Voogdijschap

Vragen?

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.