Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Onze trainingen en coaching

TEMPLATE Contentpagina

Omgaan met leerlingen met gedragsproblemen. Leerlingen met trauma benaderen. Of de veiligheid en zorg in de school verankeren. Dit zijn lastige opgaven, waarbij onze trainingen en coaches precies het steuntje in de rug kunnen bieden dat jou en je collega’s verder helpt.

Trainingen

Wil je je kennis bijspijkeren? Of je vaardigheden ontwikkelen? Voor leraren en zorgcoördinatoren hebben we trainingen:

Pleegzorg en gezinshuizen

iHub biedt pleegzorg in verschillende regio's. Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor pleegzorg of een gezinshuis? Neem dan per e-mail contact op met het aanmeldteam.

Je kunt ook direct het aanmeldformulier meesturen.

E-mail: aanmelden.pleegzorggezinshuizen@ihub.nl
Telefoon: 088 99 61 700 (optie 1)

Aanmelding van een kind of jongere loopt altijd via een aanmeldende instantie.

Ambulante zorg

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor onze ambulante zorg, doe dit dan bij het aanmeldteam van jouw regio.

Ben je (huis)arts? Verstuur de verwijzing via Zorgdomein. Overige verwijzers kunnen per e-mail contact opnemen en hierbij direct het aanmeldformulier meesturen. Dit formulier kan ook op een later moment worden verstuurd.

Let op: aanmelden voor Ambulant Team Marathon gaat via de aanmeldroute Verblijf en gezinsopname.

Let op: aanmelden voor Jonge Ouders gaat via het aanmeldteam Amsterdam e.o. Hier is geen aanmeldformulier voor nodig.

  • Amsterdam e.o.

E-mail: aanmelden.amsterdameo@ihub.nl
Telefoon: 020 555 83 00

  • Alkmaar

E-mail: aanmelden.alkmaar@ihub.nl
Telefoon: 072 520 55 40

  • Den Haag

E-mail: aanmelden.denhaag@ihub.nl
Telefoon: 070 388 31 20

  • Den Helder

E-mail: aanmelden.denhelder@ihub.nl
Telefoon: 0223 74 70 06

  • Haarlem

E-mail: aanmelden.haarlem@ihub.nl
Telefoon: 023 303 03 61

  • Hoorn

E-mail: aanmelden.hoorn@ihub.nl
Telefoon: 088 911 45 00

  • Rijnmond

E-mail: aanmelden.ambulantzh@ihub.nl
Telefoon: 088 996 11 00

  • Utrecht
E-mail: aanmelden.utrecht@ihub.nl
Telefoon: 020 555 83 00
  • Zaanstreek-Waterland

E-mail: aanmelden.amsterdameo@ihub.nl
Telefoon: 020 555 83 00

  • Zoetermeer

E-mail: aanmelden.zoetermeer@ihub.nl
Telefoon: 079 889 57 66

Onderwijs en Zorg

Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor een van onze onderwijs-zorg-combinaties? Neem dan per e-mail contact op met het aanmeldteam van jouw regio.

Je kunt ook direct het aanmeldformulier meesturen.

Noord-Holland

E-mail: aanmelden.onderwijsnh@ihub.nl
Telefoon: 088 911 31 31

Zuid-Holland

Voor de regio Zuid-Holland kun je aanmelden via de pagina van de desbetreffende locatie:

BeO Bergse Veld School
BeO De Pauwen

BeO Meidoorn
Voorziening Jonge Kind Voorne
School2Care De Vliet
School2Care Laakhaven

Crisiszorg

iHub biedt crisiszorg voor Amsterdam en omgeving, Zaanstreek-Waterland en Utrecht-West.

Ben je verwijzer (bijvoorbeeld van een wijkteam, een gecertificeerde instelling of Veilig Thuis) en wil je een crisis aanmelden omdat er direct (vandaag of morgen) hulp nodig is, neem dan contact op met ons crisisteam.

Je kunt ook direct het aanmeldformulier meesturen.

E-mail: crisis.ambulant@ihub.nl
Telefoon: 020 555 84 00

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Neem buiten deze tijden contact op met Veilig Thuis.

Schoolontwikkeling en advies

Vraagstukken op schoolniveau? Wij helpen met duurzame ontwikkelingen vormgeven, implementeren en borgen. Ook met effectief beleid ontwikkelen voor veiligheid, zorg in de school en trajectvoorzieningen. Advies waar je écht wat mee kunt. Onze trainers en coaches kunnen in deze vraagstukken op maat trainen of gedurende het hele proces het schoolteam of het MT coachen.

Coaching

Als leraar ben je misschien gewend om dingen jarenlang op eenzelfde manier te doen. Maar als je altijd blijft doen wat je deed, krijg je altijd hetzelfde resultaat en dat sluit niet altijd aan bij de behoefte van de leerling. Of wellicht heb je moeite met grenzen aangeven, of orde in de klas houden. Onze coaches helpen jou je kwaliteiten te (her)ontdekken. Wat zijn je valkuilen? Waar liggen je krachten? Ook kunnen we bij je in de klas komen zitten. Of zelfs naast je staan. Samen evalueren we je lessen. Wat deed je, waarom, en hoe voelde dat? Waar loop jij tegenaan? Wij helpen je graag.

Intervisie

Leren van en met andere leraren? Kom naar intervisiebijeenkomsten met leerkrachten van de eigen of van andere scholen. In een groep leer je van en met elkaar. Je verruimt je blik en je verbreedt je horizon. Hoe houden anderen hun klas op orde? Hoe geven zij grenzen aan? Je leert van persoonlijke ervaringen en feedback geven.••••••Je bent tussen 16 en 23 jaar oud.Je bent net moeder geworden of nu zwanger.De vader helpt jou en het kindje niet.Je hebt geen naaste familie of je familie helpt je niet.Er spelen nog meer dingen in jouw leven.Je hebt een verwijsbrief van je huisarts of gemeente.

Stel jouw hulpvraag!

Stel ons jouw hulpvraag. Wij denken graag met je mee. Blijf niet te lang rondlopen met je vraag of probleem, want onze ervaring is: hoe eerder we erbij zijn, hoe beter het resultaat.

Stel jouw hulpvraag Geheel vrijblijvend. En hoe eerder je bent, hoe beter de uitkomst.