Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

’t Anker & Prisma Harreveld
adres
Kerkstraat 51
7135 JJ
Harreveld
telefoon
054-439 4444
e-mailadres
[javascript protected email address]

’t Anker & Prisma

In het kort

Zorgaanbod JeugdzorgPlus Open jeugdzorg Seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG) Hoog forensisch profiel (HFP) Gezinsbehandeling
Onderwijs Interne school van de Aloysius Stichting
Sporten Ja
Rechtzitting op locatie Ja

’t Anker

’t Anker ligt in het Gelderse Harreveld in een rustige omgeving. Dit is een JeugdzorgPlus locatie waar jongeren met gedragsproblemen begeleiding en behandeling krijgen. De rustige en veilige omgeving is een belangrijk onderdeel voor het behandelen van de jongeren. Dit met als doel om jongeren de ruimte te geven voor reflectie en zelfontplooiing. ‘t Anker biedt specialistische hulp aan:

  • Jongeren met ernstige seksuele problematiek
  • Jongeren met een licht verstandelijke beperking
  • Jongeren in een psychiatrische crisis
  • Jongeren die niet in groepsverband behandeld kunnen worden

Plaatsing

Wanneer een jongere geplaatst moet worden in JeugdzorgPlus is een bevestiging van de kinderrechter nodig. Deze bevestiging heet een Machtiging plaatsing JeugdzorgPlus. Voor het aanvragen van deze machtiging is een instemmingsverklaring nodig van een onafhankelijke GZ-psycholoog.

Er kan sprake zijn van verschillende plaatsingen:

  • Een vrijwillige plaatsing
  • Een plaatsing met een Onder Toezichtstelling (OTS)
  • Voogdijschap

Plaatsingsfunctionaris: Esther Hofman

Prisma

Prisma is open jeugdzorg. Jongeren van 12 – 18 jaar kunnen hier terecht voor uiteenlopende behandelingen. Onderwijs, opvoeding en vrije tijd zijn met elkaar verbonden op deze locatie. Prisma ligt in het Gelderse Harreveld in een rustige omgeving. De rustige en veilige omgeving is een belangrijk onderdeel van de behandelingen. Dit alles met als doel om jongeren de ruimte te geven voor reflectie en zelfontplooiing.

Plaatsing

Plaatsing bij Prisma residentiële jeugdzorg gebeurt altijd met een beschikking van een gecertificeerde instelling of wijkteam.

Er kan sprake zijn van:

  • Een vrijwillige plaatsing
  • Een plaatsing met een Onder Toezichtstelling (OTS)
  • Voogdijschap

Plaatsingsfunctionaris: Willeke Andeweg

Waar wij bij kunnen helpen

Wij werken samen met jou aan het beantwoorden van hulpvragen op de volgende gebieden:

Angst- of stemmingsproblemen

Ben je vaak angstig en lukt het je daardoor niet goed meer de dingen te doen die je eigenlijk zou willen? Of je bent langere tijd erg somber? Dan kan het zijn dat je last hebt van angst- of stemmingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Gedragsproblemen

Word je vaak erg boos en hebben je ouders, je vrienden of de mensen op school hier last van? Of doe je dingen, waarbij je over de grenzen van anderen gaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van gedragsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Hechtingsproblemen

Vind je het lastig om een goede band met iemand anders te ontwikkelen? Of heb je een laag zelfbeeld, luister je niet goed naar je ouders, of word je snel boos? Dan kan het zijn dat je last hebt van hechtingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Ingewikkelde scheidingsproblemen

Zijn jouw ouders gescheiden en zorgt dit voor problemen in jullie gezin? Of zorgt het voor een slechte band tussen jou en (één van) je ouders? Dan kan er sprake zijn van ingewikkelde scheidingsproblemen.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Leer- of ontwikkelproblemen

Als jij je anders gedraagt of anders leert dan je leeftijdsgenoten, dan kan je last hebben van ontwikkelingsproblemen. Je ontwikkelt je op sommige punten verschillend of langzamer.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Onveiligheid thuis

Voel je je niet veilig thuis?

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Persoonlijkheidsproblemen

Iedereen heeft wel bijzondere eigenschappen. Maar bij sommige mensen zijn deze eigenschappen erg aanwezig. Je kan een persoonlijkheidsstoornis hebben als jouw gedrag, gedachten of gevoelens grote gevolgen hebben voor je relaties, school of werk en sociale contacten.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen

Trauma

Heb je klachten na een nare gebeurtenis? Zoals nachtmerries, of moet je steeds denken aan wat er gebeurd is? Dan kun je last hebben van een zogenaamd psychotrauma.

Lees wat wij kunnen doen om te helpen