Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en opvoeders die te maken hebben met jeugdhulp hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Zij kunnen hiervoor terecht bij Jeugdstem.

Wat is Jeugdstem?

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Iedereen die te maken heeft met jeugdhulp en daar vragen over heeft kan bij hen terecht. Ze zijn er voor informatie, advies of ondersteuning. Ze kunnen je vertellen hoe de jeugdzorg in elkaar zit, wat je kunt verwachten, wat je rechten zijn en hoe je een klacht kunt indienen. Ook kan een vertrouwenspersoon meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. De hulp van een vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van iHub.

Een vertrouwenspersoon van Jeugdstem:

  • Geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdhulp werkt;
  • Ondersteunt cliënten bij klachten over de jeugdhulp, bijvoorbeeld door het helpen bij het indienen van een klacht bij de klachtencommissie;
  • Geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdhulp;
  • Draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdhulp.

Contact

  • Telefoon: je kunt Jeugdstem gratis bellen op werkdagen van 09:00-17:00 uur via 088 555 1000.
  • Online chat: je kunt ook met een vertrouwenspersoon chatten op www.jeugdstem.nl. De chat is beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 16:00-20:00 uur en op vrijdag van 15:00-17:00 uur.

Op de website van Jeugdstem vind je meer informatie.