Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Zelf een gezinshuis starten

Zelf een gezinshuis starten

Denk je erover na om zelf een gezinshuis te starten? iHub helpt je graag om dit voor elkaar te krijgen. Samen zorgen we ervoor dat jouw gezin binnenkort een of meerdere kinderen een veilig thuis kan bieden.

Hoe werkt het?

Gezinshuisouders zijn eigenlijk zelfstandig ondernemers. iHub werkt hiervoor samen met gezinshuis.com als franchisegever. iHub is als zorgaanbieder inhoudelijk verantwoordelijk voor de zorg van de kinderen in het gezinshuis.

We werken altijd in nauwe samenwerking met de gezinshuisouders, de gezinshuiscoach en de gedragswetenschapper. Samen maken zij een plan voor de kinderen. Op deze manier bieden we ze perspectief en kunnen we onderweg bijsturen.

Je doet het niet alleen

De samenwerking met iHub heeft als doel het kind te ondersteunen, maar ook de gezinsouder. Met elkaar houden we de kwaliteit van zorg van hoog niveau. Bij een gezinshuis komt veel kijken, daarom is iHub er altijd om je te begeleiden. We bieden bijvoorbeeld toegang tot een digitaal cliëntendossier. Ook organiseren we trainingen die zijn gericht op problematiek rondom kinderen en gezinshuizen. iHub behartigt daarnaast de belangen van gezinshuizen richting gemeentes of derden.

Welke voorwaarden gelden er?

Om een gezinshuis te kunnen starten moet minimaal één gezinshuidouder hbo-geschoold zijn. Verder moet die persoon geschikt zijn als opvoeder van kinderen met complexe problematiek. De gezinshuidouder zorgt voor rust en stabiliteit in een gezinssituatie. Vanuit kwaliteitscriteria werken we toe naar een SKJ-registratie van één van de gezinshuisouders. Gezinshuizen die bij iHub zijn aangesloten voldoen allemaal aan dezelfde kwaliteitseisen.

Meer informatie

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou en je gezin? Neem dan contact op met Annemiek Linting via 088-9961700. Zij zal je uitnodigen voor een oriënterend gesprek. Of bezoek vrijblijvend een informatieavond.