Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Onze kijk op gezinshuizen

Onze kijk op gezinshuizen

Bij iHub vinden we hulp op maat erg belangrijk. Daarom bieden we naast pleegzorg ook gezinshuizen als hulpvorm aan. Dit is een kleinschalige woonvorm waar kinderen terecht kunnen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Gezinshuizen zijn bedoeld voor kinderen tussen nul en eenentwintig jaar met problemen op meerdere leefgebieden.

Professionele gezinshuisouders

Gezinshuisouders zijn professionals die van opvoeden hun vak hebben gemaakt. Gezinshuisouder zijn is een baan. Als gezinshuisouder vorm je de vaste basis voor de gezinsleden. Ze hebben vaak ook eigen kinderen. De gezinshuisouder creëert een veilig en geborgen thuis voor alle inwonende kinderen. En heeft veel oog voor het contact tussen de gezinshuiskinderen en hun ouders.

Extra ondersteuning

Een gezinshuis is waardevol omdat er 24 uur per dag en 7 dagen in de week professionele begeleiding aanwezig is. Gezinshuisouders bekijken wat er achter het gedrag van kinderen zit. Vaak handelen kinderen vanuit emotie. Ze kunnen snel boos zijn of verdrietig, erg druk of juist teruggetrokken. In de meeste gevallen is er sprake van een onderliggend trauma en/of van hechtingsproblematiek. Gezinshuisouders kunnen goed ondersteuning bieden aan kinderen met een complexe zorgvraag.

Een gezinshuis bij iHub

Wij hebben veel kennis en expertise binnen de gespecialiseerde jeugdzorg. Een duurzame plaatsing staat bij ons altijd centraal. We geloven in de kracht van families en nemen de levenslust van het kind als vertrekpunt. We vinden het belangrijk dat kinderen in onze gezinshuizen, indien mogelijk, contact houden met hun ouders.

Lees meer over onze aanpak van gezinshuizen.

Aanmelden bij een gezinshuis

Voor algemene vragen over gezinshuiszorg en voor het aanmelden van een kind kun je contact opnemen met de plaatsingsfunctionarissen van iHub pleegzorg & gezinshuizen:

  • Elles Noordzij, 06-12139759
  • Linda Reatsch, 06-83040469

Telefoon: 088-9961700 (optie 1)
Mai: instroom.pleegzorg@horizon.eu

Aanmelding van een kind loopt altijd via een aanmeldende instantie.