Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Onze aanpak

Onze aanpak

Niet meer thuis kunnen wonen is niet niks. Het is voor een kind dan ook een grote stap om te verhuizen naar een gezinshuis. Daarom wordt er alles aan gedaan om het kind zich snel thuis te laten voelen. 

Zorg en veiligheid

Het kind zich thuis laten voelen is altijd de eerste stap. In een gezinshuis krijgt het kind naast dagelijkse zorg en veiligheid ook professionele hulp. Dit kan binnen het gezin plaatsvinden (door de gezinshuisouder) of daarbuiten. Ieder kind heeft een eigen hulpvraag en daar gaat de gezinshuisouder mee aan de slag.

De juiste plek

Van tevoren wordt er goed gekeken welk gezinshuis bij het kind past. Een kind zal moeten wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe gezinsleden. Daarom is het belangrijk dat deze aansluiten bij de behoeftes en de hulpvraag. Het leren kennen van de gezinsouder(s) en andere familieleden is een belangrijk onderdeel van het proces.

Contact met ouders

Bij iHub geloven we in de kracht van families. We willen daarom dat kinderen in een gezinshuis contact houden met hun ouders. Als dat mogelijk is natuurlijk. De gezinshuisouder(s) die bij iHub zijn aangesloten doen hier hun best voor. Zij beseffen dat de band tussen ouders en kinderen onmisbaar is. Ook als de kinderen niet bij de ouders thuis wonen.

En daarna?

Wanneer een kind het gezinshuis weer verlaat, is per kind verschillend. In sommige gevallen kunnen ze terug naar hun ouders. Soms kan dit niet. Dan is het mogelijk dat het kind naar een andere (begeleide) woonvorm verhuist. De gezinshuisouders doen er alles aan om een kind weer op weg te helpen. Het vervolg gaat altijd in overleg met het kind en de ouders.