Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Pleegzorg Alphen aan den Rijn
adres
Cornelis Geellaan 2b
2406 JG
Alphen aan den Rijn
telefoon
088-9961700
e-mailadres
[javascript protected email address]

Pleegzorg

In het kort

Doelgroep Kinderen van 0-21 jaar

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Helaas is zo’n stabiele thuissituatie voor meer dan 23.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend. Kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, kunnen in aanmerking komen voor pleegzorg of gezinshuiszorg.

Pleegzorg

We staan voor betrokken en vaardige pleegouders. We vinden die het liefst dicht bij het kind en diens familie. Dat kunnen ook vrienden of andere bekenden zijn. Dit noemen we netwerkpleegzorg. Pas als het echt niet anders kan, zoeken we pleegouders buiten dit netwerk. Dit noemen we bestandpleegzorg.

Gezinshuiszorg

In een gezinshuis krijgt een jongere naast dagelijkse zorg en veiligheid ook professionele hulp. Dit kan binnen het gezinshuis plaatsvinden (door de gezinshuisouder) of daarbuiten. Van tevoren wordt er goed gekeken welk gezinshuis bij de jongere past. Een kind zal moeten wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe gezinsleden. Daarom is het belangrijk dat deze aansluiten bij de behoeftes en de hulpvraag. Het leren kennen van de gezinshuisouder(s) en andere familieleden is een belangrijk onderdeel van het proces.

Contact met ouders

Bij iHub geloven we in de kracht van families. We willen daarom dat kinderen die tijdelijk niet thuis wonen altijd contact houden met hun ouders. We zijn ons ervan bewust dat de band tussen ouders en kinderen onverbrekelijk is. Contact zullen we, waar dat mogelijk is, stimuleren en faciliteren.

Aanmelden pleegzorg
Ben je verwijzer en wil je een kind of jongere aanmelden voor pleegzorg? Ga naar onze aanmeldpagina voor verwijzers.

iHub pleegzorg & gezinshuizen heeft als hoofdlocatie Alphen aan den Rijn, daarnaast hebben wij locaties in Rotterdam, Dordrecht en Gouda.
Pleegouder Robert is blij met Mockingbird

‘Ervaringen delen met andere pleegouders in ongedwongen sfeer, dat is heel prettig. Iedereen begrijpt elkaar.‘