Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

iHub familiezorg Hoofddorp (Haarlemmermeer)
adres
Graan voor Visch 14302
2132 VJ
Hoofddorp (Haarlemmermeer)
e-mailadres
[javascript protected email address]

iHub familiezorg

In het kort

Zorgaanbod Schoolcoaches
Doelgroep Kinderen van 0-18 jaar

Preventieve hulp op school

Anders dan onze andere locaties van iHub familiezorg werken we in de Haarlemmermeer preventief en aan de voorkant van de zorgketen. Onze schoolcoaches zijn te vinden op alle (reguliere) scholen in de Haarlemmermeer. Kinderen, jongeren en ouders die ondersteuning nodig hebben, komen bij ons terecht via de zorgcoördinator van de school of de mentor van het kind.

Wat doen onze schoolcoaches?

1. Preventie: de schoolcoach is (proactief) partner in het wijkteam in en om de school, kent de sociale kaart, is een spin in het web en weet de juiste verbindingen te leggen.

2. Toeleiding naar basisvoorzieningen, indien nodig naar speciale en geïndiceerde ondersteuning waarvoor een verwijzing nodig is. In dat geval voert de schoolcoach een brede intake uit, zodat er zicht komt op mogelijk andere problemen binnen het gezin. Wanneer de schoolcoach doorverwijst naar jeugdhulp, kan de schoolcoach op de achtergrond betrokken blijven.

3. Hulpverlening: de schoolcoach biedt lichte begeleiding aan ouders en jeugdigen. De schoolcoach geeft geen groepsbehandelingen of groepstrainingen.

Vragen

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met deze locatie via de contactgegevens boven aan de pagina.