Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Nazorg bij adoptie

Nazorg bij adoptie

Waar wij bij kunnen helpen

Afstand nemen van een kind ter adoptie heeft invloed op de levens van iedereen die erbij betrokken is. Denk aan degene die geadopteerd is, de ouders die afstand van hun kind hebben gedaan en de adoptieouders. Iedereen beleeft het op een andere manier.

Ondersteuning als je geadopteerd bent

Ben jij geadopteerd en loop je tegen problemen aan, of heb je vragen zoals: Waarom kon mijn moeder niet voor mij zorgen? Op wie lijk ik? Wie is mijn vader? Moet ik ze gaan zoeken?

Wij denken graag met je mee en steunen je bij waar je tegenaan loopt. Wil je meer weten over een zoekactie? Dan kun je terecht bij de landelijke Fiom.

Ondersteuning als je een kind hebt afgestaan

Als biologische ouder heb je afstand gedaan van je kind. Bijvoorbeeld omdat je te jong was om voor je kind te zorgen of omdat je je kind geen veilige plek kon bieden. De manier waarop het afstaan van een kind beleefd wordt, verschilt per persoon. Verdriet, spijt, schuld… Het afstaan van een kind is emotioneel vaak erg ingewikkeld.

Ook kunnen er allerlei vragen over deze beslissing ontstaan. Bijvoorbeeld omdat het niet echt je eigen keuze was. Of omdat het toen niet mogelijk was te overleggen met je partner, familie of vrienden. Ook kan het zijn dat je de gebeurtenis een plek wil geven, het wil vertellen aan de mensen in je omgeving of dat je graag in contact komt met je kind die je hebt afgestaan. Wij zijn er voor je om je hierbij te helpen.

Ondersteuning als je adoptieouder bent

Als adoptieouder kan het zijn dat je kind op zoek gaat naar de biologische ouders en de afkomst. Je kan hierdoor vragen hebben hoe je je kind hier zo goed mogelijk bij begeleidt. Ook kan je stilstaan bij wat dit voor jezelf betekent en hoe je hier het beste mee kan omgaan. Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Wij zijn ervoor je.

Meer informatie

Onze nazorg bij adoptie is onderdeel van Fiom.