Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

EMDR

EMDR

In het kort

  • Kortdurende en effectieve behandelmethode
  • Er wordt gewerkt aan traumatische gebeurtenissen
  • Wordt toegepast bij blijvende psychische klachten

Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing) is een kortdurende, effectieve behandelmethode. Het wordt ingezet om vervelende ervaringen of nare gevoelens te verwerken.

Wanneer wordt er EMDR toegepast?

EMDR wordt veel toegepast bij blijvende klachten als gevolg van één of een reeks nare gebeurtenis(sen). Je kunt dan denken aan een (verkeers)ongeluk, een overval, medische handelingen en pesterijen.

Hoe werkt EMDR?

Samen met de cliënt kijkt de therapeut naar één of meerdere nare ervaringen. Tijdens de behandelsessies wordt er informatie verzameld over deze traumatische gebeurtenissen. Er wordt vervolgens gevraagd om deze gebeurtenissen opnieuw voor de geest te halen. Tegelijkertijd wordt er een afleidende stimulus gebruikt (oogbewegingen, geluid, tapjes of buzzers). Hierdoor worden bepaalde overtuigingen over jezelf, anderen of de wereld minder geloofwaardig. En vermindert of verdwijnt de lading van gevoelens die met de gebeurtenis gepaard gaan.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.