Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Gezinscoaching

Gezinscoaching

In het kort

  • Biedt ondersteuning aan gezinnen
  • Gericht op het hele gezin
  • Hulp en coaching op verschillende gebieden

Wat is gezinscoahing?

Een gezinscoach komt bij je thuis en gaat in gesprek over de (opvoed)vragen die er zijn. Op die manier leren de gezinsleden weer met elkaar om te gaan. Een gezinscoach kan gesprekken voeren met het hele gezin.

Voor wie is gezinscoaching?

Een gezinscoach kan uitkomst bieden voor gezinnen die vastlopen. De ouders hebben moeite om in te schatten hoe ze met hun kind om moeten gaan. Ze lopen tegen verschillende vragen aan. Hoe moet je grenzen stellen? Hoe beloon je je kind? Hoe ga ik om met een druk of angstig kind? Daar kan een gezinscoach bij helpen. Het kan ook zo zijn dat iHub na of tijdens een andere behandeling een gezinscoach adviseert. Of tijdens een psychologisch onderzoek.

Wat is het doel van gezinscoaching?

Gezinscoaching helpt gezinnen weer zelfstandig en op een goede manier met elkaar om te gaan. Het is vooral een vorm van ondersteuning. Een gezinscoach kan bijstaan bij het toepassen van de handvatten die gegeven zijn. Deze zijn bijvoorbeeld gericht het omgaan en begeleiden van een kind met ADHD of autisme. Een gezinscoach kan op allerlei gebieden ondersteunen.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.