Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Kindgericht werven

Kindgericht werven

Bij iHub vinden we het belangrijk om het best passende pleeggezin voor een kind te vinden. Soms is het lastig om een pleeggezin of pleegouder te vinden. Op dat moment zetten we kindgericht werven in

Anonieme werving

Voor het kind waar we een warm pleeggezin voor zoeken maken we een oproep. In deze oproep staat omschreven wat het kind nodig heeft en wat voor pleeggezin we zoeken. Dit gebeurt op een veilige en zorgvuldige manier. De oproep is anoniem, de naam van het kind vermelden we niet. De instroommedewerker van iHub stelt deze oproep samen met de (gezaghebbende) ouders en/of Jeugdbescherming op.

Alleen met toestemming

Kindgericht werven kan alleen met toestemming van (gezaghebbende) ouders en of Jeugdbescherming. Dit gebeurt via een toestemmingsformulier. Met de personen die reageren op een oproep hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Als iHub, de ouders en/of Jeugdbescherming allemaal denken dat dit gezin kan ondersteunen als pleeggezin, wordt het gezin gescreend.

Netwerk eerst

iHub stelt het belang van het netwerk van een kind voorop. Daarom kijken we bij kindgericht werven altijd eerst of er binnen dit netwerk een passend pleeggezin is. Wij gaan altijd uit van de beste match en zullen daarom ook in dit geval het gezin screenen. Op die manier kun je teleurstellingen bij zowel het kind, als de mogelijke pleegouders voorkomen.

Verspreiden van de oproep

Er wordt mogelijk beeldmateriaal bij de oproep gebruikt. Maar er wordt geen beeldmateriaal van het betreffende kind gebruikt. De oproep verspreiden we op de website van iHub pleegzorg & gezinshuizen en via de social mediakanalen. Daarnaast zetten we de nieuwsbrief voor pleegouders in en delen we de oproep via scholen, verenigingen en instellingen.