Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Twee nominaties voor Leraar van het Jaar

Twee iHub-leraren genomineerd voor Leraar van het Jaar 2024

Alexandros Oikonomou en Arnoud Compaan in top 10 beste (v)so leraren van het land

De verkiezingen voor Leraar van het Jaar zijn weer in volle gang. En dit keer zijn maar liefst twee leraren van iHub onderwijs genomineerd in de categorie speciaal onderwijs! Alexandros Oikonomou van het Meiberg College (voorheen Altra College Bleichrodt) en Arnoud Compaan van het Jordaan College (voorheen Altra College Centrum) zijn verkozen tot één van de 10 beste (v)so-leraren van het land. De uiteindelijke winnaar wordt op 3 oktober 2024 bekendgemaakt.

Ambassadeur van het vak

De verkiezing draagt bij aan een positief imago van het vak en maakt de kwaliteit van de beroepsgroep zichtbaar. Een Leraar van het Jaar is ambassadeur van het vak, enthousiast en bevlogen. Het is iemand die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van goed onderwijs. Die iets bijzonders in de les doet en het beste uit de leerlingen haalt. En ook daarbuiten actief is, bijvoorbeeld in een onderwijsnetwerk. Iemand die van zich laat horen in de media, of die startende collega’s begeleidt.

Alexandros Oikonomou van het Meiberg College

De enthousiaste Alexandros over zijn nominatie: ‘Ik ben ontzettend vereerd en dankbaar voor iedereen die mij heeft voorgedragen. Maar deze eer is niet alleen voor mij, het is een erkenning voor ons fantastische team en de geweldige kinderen van onze school! Als ik uiteindelijk de (v)so-leraar van het jaar word, heb ik de mogelijkheid om veel meer aandacht te genereren voor het vso en onze leerlingen, ouders en collega's - in de media en op beleidsniveau.

Alexandros Oikonomou
Alexandros Oikonomou

Arnoud Compaan van het Jordaan College

Ook Arnoud heeft de top 10 gehaald. Hij is genomineerd vanwege zijn tomeloze inzet voor zijn mentorleerlingen én zijn motivatie om het onderwijs inclusiever te maken. De huidige Leraar van het Jaar in de categorie (voortgezet) speciaal onderwijs, Magda Pattiiha, zet zich ook volop in voor de beweging naar inclusief onderwijs. Op 3 oktober horen we of Arnoud het stokje van Magda mag overnemen!

Arnoud Compaan
Arnoud Compaan