Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

School2Care alternatief voor JeugdzorgPlus

School2Care alternatief voor JeugdzorgPlus

Interview Zorgvisie

School2Care is in de gemeente Amsterdam bedacht voor leerlingen die thuis, op school en in de vrije tijd vastlopen. Het bestaat sinds 2011 en is het resultaat van een samenwerking tussen iHub onderwijs & familiezorg, Esprit Scholen en het samenwerkingsverband voor onderwijs. Vervolgens heeft ook Rotterdam het initiatief omarmd. Nicole Verbraak en Denise Plasmeijer-Vis zijn verbonden aan de vestiging van School2Care de Vliet in de Rotterdamse wijk Hoogvliet, respectievelijk als gedragswetenschapper en schooldirecteur.

In dit artikel in Zorgvisie vertellen Nicole en Denise over deze bijzondere onderwijs-zorgcombinatie. Denise: 'Mijn droomplaatje is dat we iedere jongere in zijn eigen omgeving kunnen ondersteunen: thuis, in zijn eigen netwerk en op school.'