Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Maak kennis met

Maak kennis met

Je ziet nu
binnen
familiezorg

Een dag op pad met... Elly

Elly is ouderschapsbemiddelaar bij het Omgangshuis. Ze begeleidt ouders zowel individueel als gezamenlijk. Vaak gaat het om vaders die door problematische omstandigheden geen contact meer hebben met hun kind.

Lees deze ervaring

Veelbelovende uitkomsten onderzoek naar effecten van scheidingshulp

Ongeveer 86.000 kinderen per jaar krijgen te maken met een scheiding van hun ouders. Met de meeste van die kinderen gaat het na enige tijd weer goed, maar ruim 17.000 van hen houden veel last van de scheiding.

Lees dit bericht

'Deze sleutel is een symbool geworden van onze zelfstandigheid'

Volgens de nieuwe Jeugdwet mogen de deuren van de slaapkamers niet meer op slot worden gedaan door de medewerkers. De jongeren hebben 1 juni ook een sleutel van hun eigen slaapkamer gekregen.

Lees dit bericht

Danique (16) woont in een Studio van iHub

De geboren en getogen Haagse woont sinds november in één van de acht Studio’s van iHub in het centrum van de stad. Een tussenstation op weg naar een eigen huis.

Lees deze ervaring

‘Door mijn JIM voelde ik dat er naar me geluisterd werd’

Het belang van een goed netwerk en het inzetten van reeds aanwezige vertrouwensbanden. Dat kwam onder andere aan bod tijdens de geslaagde JIMpact Inspiratiesessie van 25 april in Rotterdam.

Lees dit bericht

'Ik had moeite met het draaideureffect en wilde het anders doen'

Als coach bij School2Care sta ik achter, naast en voor de leerling. Ik geef de leerling een zetje, een luisterend oor en ik bescherm hem of haar als dat nodig is.

Lees deze ervaring

'Tom heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen'

Eryk volgde een behandeling op locatie Antonius in Castricum. Nu woont hij op een open groep elders. Op Antonius heeft hij veel over zichzelf geleerd en zijn hulpverlener Tom is hem goed bijgebleven.

Lees deze ervaring

'Had School2Care maar bestaan toen ik jong was'

'Als School2Care had bestaan toen ik jong was, had dat zeker voor mij gewerkt’, vertelt Amy Driesen, ervaringsdeskundige en mediator bij School2Care De Vliet in Rotterdam.

Lees deze ervaring

Geraakt door signalen van jongeren en ouders

Recentelijk heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de drie ZIKOS-groepen in Nederland bezocht, waaronder de twee ZIKOS-groepen op ‘t Anker in Harreveld.

Lees dit bericht

Ikraam droomt over haar toekomst na Rijnhove

Ikraam verblijft sinds zes maanden op Rijnhove in Alphen aan den Rijn. Een tussenstation op weg naar een eigen huis.

Lees deze ervaring

Naomi stapte van de politie over naar de jeugdhulp

Voorheen werkte Naomi bij de politie. Vorig jaar besloot ze een zij-instroomtraject te volgen om zo als hulpverlener aan de slag te gaan. We vroegen Naomi naar haar ervaringen met dit traject.

Lees deze ervaring

Podcast Generatie Veerkracht

Welkom bij de iHub-podcast Generatie Veerkracht, waarin je wordt meegenomen in een breder perspectief op jeugd- en gezinshulp.

Luister deze podcast