Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Eén iHub

Altra, Horizon en De Opvoedpoli veranderen van naam. Vanaf nu heten we iHub onderwijs & familiezorg. Lees meer over wat dat betekent. 

Sidekick

Sidekick

In het kort

Sidekicks zijn betrokken vrijwilligers voor jongeren tussen de 6 en 21 jaar die in behandeling zijn in een jeugdzorginstelling van iHub en daar ook tijdelijk wonen. Sidekicks helpen jongeren die steun van familie missen en er alleen voor staan.

Wat doet een sidekick?

Een sidekick is iemand die een jongere steunt en helpt. De sidekick helpt met praktische zaken, staat voor je klaar wanneer nodig en doet leuke dingen samen. Een sidekick helpt je de regie over het leven weer terug te krijgen. En geeft net dat beetje extra aandacht: praktisch, sociaal en emotioneel.

Een goede sidekick beschikt over:

  • Een gezonde dosis levenservaring
  • De wil om iets te betekenen voor een jongere
  • Een luisterend oor
  • Tijd om een jongere te steunen

Waarom een sidekick?

Voor sommige jongeren is een liefdevol gezin waar iedereen elkaar steunt en over de toekomst nadenkt niet vanzelfsprekend. Om deze jongeren houvast en steun te bieden schakelen we de hulp in van vrijwilligers. Jongeren kunnen met hen hobby’s en interesses delen en het wordt makkelijker om weer in het ‘normale’ leven te aarden. Daarnaast helpen sidekicks met dingen als solliciteren, schoolkeuzes en financiën.

Wil jij sidekick worden?

Vind je het belangrijk dat iedere jongere de kans krijgt om liefde en vertrouwen te hebben? En wil je jongeren een betere toekomst bieden? Dat kan! Je kan sidekick worden voor kinderen tot 12 jaar, of voor jongeren tot 21 jaar. Het is belangrijk dat je zelf 25 jaar of ouder bent.

Verder is nodig:

  • Een verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Een kennismakingsgesprek
  • Referenties

In het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en beantwoorden wij vragen. We nemen een veiligheidslijst door en bespreken belangrijke zaken.

Verloopt de screening positief? Dan zorgen wij voor de juiste match.

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.